Skip to content

13.09.24 Jaaropleiding GC

12 March 2021

09:30 / 17:00

Venue

Bilthoven

12 DAGEN | START 13 SEPTEMBER 2024

13.09.24 Jaaropleiding GC

Praktische gegevens

Data 2024 / 2025

Vrijdag + zaterdag

Blok 1:   13 + 14  september
Blok 2:   11 + 12  oktober
Blok 3:   15 + 16  november
Blok 4:   13 + 14  december
Blok 5:   10 + 11  januari  2025
Blok 6:   7 +  8  februari  2025

Tijden

09.30 – 17.00 uur

Locatie

‘Het Tuinhuis’ in Bilthoven

Investering

  • Particulier:  € 2.440,– en € 1.940,–
  • ZZP-tarief:  € 2.640,– (BTW-vrij)
  • Bedrijf:  € 4.840,–  (BTW-vrij)

Als particulier kies je je investering in een glijdende schaal tussen € 2.440,– en € 1.940,– op basis van kunnen en gunnen. Kun je meer bijdragen? Dan maak je deelname voor mensen met een krappe beurs makkelijker. Betaling in termijnen is mogelijk.

Inbegrepen
Koffie + geschuimde melk, thee, allerlei lekkers, fruit en vegetarische soep bij elke lunch. Een cursusmap, verslagen + oefentips na elk blok, 1 diner + avond-programma met gastdocent.

Niet inbegrepen
Vervoer, lunches, diners of overnachtingen. Neem je eigen lunch mee, de soep is van het huis. Er is een koelkast. Op 10 min. lopen is ook lunch te halen en een viswinkel.

Trainers

Aantal deelnemers

Tussen 8 – 12

Instap-vereiste

Minimaal 1 Intro-dag GC bij een Gecertificeerde GC-trainer. Bel of mail bij twijfel. Kennen we elkaar nog niet van een training? Dan maak ik sowieso graag telefonisch kennis.

Boek

Ik verwijs regelmatig naar het boek ‘Geweldloze Communicatie, ontwapenend, doeltreffend en verbindend.’ Je kunt het boek hier bestellen.

Studiebelasting

90 contacturen en 30 uur zelfstudie, inclusief buddy-contact (1 tot 1,5 uur per week).

Certificaat

Je ontvangt een certificaat van deelname aan 12 dagen GC training, dat meetelt als je Internationaal Nonviolent Communication trainer wilt worden, volgens de criteria van Center for Nonviolent Communication.

Anderen over de jaartraining

‘De bijeenkomsten waren héééééél fijn. Het zien van Susana als voorbeeld, haar eerlijkheid in feedback. De structuur in de dagen met aankomen en oefeningen. De warme groep, de locatie.’ Carolijn T.


‘Ik heb genoten van alle bijeenkomsten; ik voelde me welkom, helemaal op mijn plek, veilig bij Susana en in de groep. Al aan het eind van de eerste dag waren we een verbonden groep. De afwisseling tussen theorie en oefenen als groep, alleen of in twee- of drietallen, werkte prettig, effectief en ondersteunend. De dagen vlogen voorbij. Bij de open, ontspannen, informele en relativerende houding van Susana voelde ik ontspanning en vertrouwen. De persoonlijke betrokkenheid en begeleiding heeft dit versterkt. Dankbaar ben ik voor de goede zorgen, de lekkere hapjes, de soep en niet te vergeten het ingehuurde eekhoorntje.’ – Peter O.


‘De begeleiding was fijn. Ik voelde me vrij en veilig om mijn eigen ervaringen te delen. Susana luisterde en hield rekening met de behoeften in de groep. De afwisseling tussen theorie, kennis en veel praktische oefeningen werkte goed voor mij, net als het zelf ervaren, bewegen, de ludieke energisers en het plezier dat we samen hadden. We hebben een enorme rijkdom aan gereedschap meegekregen.’ – Monique H.


De bijeenkomsten vervulden mijn behoefte aan rust, ruimte, zelfzorg en autonomie. Dat ik vanuit zelfzorg mijn eigen pad kon kiezen, zonder dedicated buddy, jullie aanmoediging niet als een ‘verplichting’ voelend, maar ondersteunend. Voor de zorgvuldigheid van jullie samen ben ik dankbaar. Niet alleen voor de groep, maar ook voor elk individu in die groep.’   – Ingrid vB


‘Ik heb me dit weekeinde zo veilig en gesteund gevoeld. Ik denk dat jouw openheid, maar ook speelsheid en humor me inspireerden om lichtvoetig naar mijn weg te kijken. Ik voel me sterk en heel. Jouw inspiratie en de sfeer van onderlinge verbondenheid die je om je heen oproept en alert bewaakt, maakt dat ik me gehoord weet en naar mezelf kan luisteren.
Ik voel grote dankbaarheid voor het cadeau dat dit weekeinde me heeft gebracht.’  – Abel

Gun jezelf 12 dagen om Geweldloze Communicatie te leren toepassen in je leven en werk, in je eigen woorden. Leer je innerlijke leiderschap aanvaarden, versterken en neerzetten in de wereld. Kom oefenen, tijdens de bijeenkomsten èn tussendoor, met een buddy. Doe je mee?

Programma 'Voluit Leven'

Blok 1: Het fundament

We maken twee dagen kennis met elkaar, met de inhoud van het programma en met Geweldloze Communicatie. Om samen te kunnen leren en effectief te leren spreken en luisteren, creëren we een gezamenlijk fundament, met de vier elementen van Geweldloze Communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Zo leer je contact maken met – en uiting geven aan – wat er in je omgaat.

Blok 2: Voorbij de sabotage

Belemmerende overtuigingen saboteren dagelijks de effectiviteit van onze communicatie. Toch zijn het boodschappers die verwijzen naar diepere verlangens. Overtuigingen hebben immers een levenslijn naar het hart; je kunt ze niet overstijgen, wel transformeren. Dat gaan we dan ook doen: door ze te beluisteren en systemisch te benaderen.

Blok 3: Het goede gesprek

Vertragen om te versnellen. Je onderzoekt wat gevoelens zijn, wat niet en hoe je dat aanvliegt als spreker en als luisteraar. Ook duik je diep in een eigen casus: de trigger, wat dit met je doet en waar de ander vandaan komt. Tot de lading eraf is. En dan? Dan oefen je het gesprek, steeds weer opnieuw, steeds meer in jouw eigen taal. Tussendoor krijg je tips en feedback.

Blok 4: Nieuwe perspectieven

Nieuwe perspectieven, daar gaan we mee aan de slag in het krachtige proces van de Schoonheid v/d behoefte. We eten samen en het avondprogramma met de gastdocent sluit naadloos aan op de dag. De volgende ochtend laten we de processen rustig integreren. We doen verstilde luisteroefeningen en eindigen met wat meer pit, om aan te sluiten op het ritme van het gewone leven.

Blok 5: Voluit leven

Dit blok gaan we alles integreren: praktisch en in je eigen woorden. Je gaat oefenen om je doel te halen en de relatie goed te houden. Om weerstand om te buigen in samenwerking, makkelijk te switchen tussen spreken en luisteren en effectief een gesprek te onderbreken. Ook gaan we grenzen aftasten en aangeven: als je belichaamt wat je belangrijk vindt wordt dat ineens vanzelfsprekend.

Blok 6: Dankbaarheid

We sluiten de opleiding af met dankbaarheid, mildheid en waardering. Want hoe dankbaar zijn we voor alle behoeften die wel zijn vervuld in ons leven? Kunnen we dat vieren? En hoe mild zijn we over de dingen waar we nu nog spijt van hebben? Krachtig spul mensen, zo in dit laatste blok! We ronden de training waardig af, met passende ‘rituelen’, certificaten, vuur (als het meezit) en bubbels.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Schrijf je in!

Back To Top