Skip to content

Over mij

Eind 2006 maakte ik Marshall Rosenberg mee in Rotterdam. In mijn stoutste dromen had ik niet voorzien dat het Center for Nonviolent Communication (CNVC) mij in 2012 zou certificeren als trainer Geweldloze Communicatie. Een kroon op 30 jaar ‘werk in uitvoering.’ GC gaf tools om het leven terug te geven aan mezelf. Na jaren van symptoombestrijding in de psychiatrie was dat thuiskomen bij de bron.

Regie

Nu doe ik niets liever dan dit krachtige gereedschap doorgeven aan mensen die ook regie willen over de kwaliteit van hun relaties. Wat een prachtig vak heb ik toch! Ik krijg er energie van om vaardigheden te activeren die welzijn, co-creatie en gemoedsrust bevorderen. De power van Geweldloze Communicatie om dat te doen alsook om contact te kunnen maken of herstellen, verrast me elke training opnieuw.

Kracht

Ik geef trainingen, workshops, cursussen en coaching in GC, met en zonder Jan Carel van Dorp, mijn maatje in leven en werk. Ik heb getraind in talloze organisaties en landen, zoals Spanje, Tsjechië, New York en China alsook online. Omdat ik het niet kan laten geef ik ook cursussen Creatief Schrijven. Kinderen op scholen bied ik de kracht van verbinding via: theatersport, GC, mindfulness en luistercirkels.

Essentie

In 1992 begon mijn loopbaan als architect en bouwkundig ingenieur, afgestudeerd aan de TU Delft. Vanaf 2000 schreef ik artikelen, interviews en persberichten als correspondent en bedrijfsjournalist. Sinds 2010 geef ik trainingen. Gek? Taal fascineert me mateloos, evenals vorm en ruimte. Mijn carrière verliep van tastbaar naar ontastbaar, van baksteen naar behoeften, van vorm naar essentie.

Nieuwe bibliotheek voor de Universiteit Utrecht in de Uithof. Afstudeerproject Susana, TU Delft, eind1992

Foto Liesbeth Dinnissen

Waar ik van houd
Stilte, dansen, zingen, rust, trommelen, het bos, een koude plons, crème brûlée, schrijven, de Alpen, trainen, leven en…heb je nog even?

Waar het begon
In Zϋrich, Zwitserland: 11 oktober 1965. Mijn vader vloog even bij Swissair, daarna bij KLM. Toen ik 1 werd woonden we al in Amstelveen.

Wie ik lief heb
Stout, weet ik, maar ik ben toch aangepapt met de trainer van mijn oefengroep, Jan Carel van Dorp, in 2008. We oefenen nog steeds!

Wat ik studeerde
Architectuur aan de TU Delft vanaf ’85. Eind ’92 was ik Ingenieur! Afstudeer opdracht: nieuwe bibliotheek voor de Universiteit van Utrecht.

Wie mij moeder maakte
Zoon Jord, geboren in ’97. Vijf maanden later werd ik zo ziek, dat we besloten liever het gezin gezond te houden dan uit te breiden.

Waar ik naar taal
Ik ben het product van een Spaanse moeder en Friese vader. Spaans en Engels spreek ik ‘vloeibaar’. Bij Duits en Frans doe ik net alsof.

Back To Top