skip to Main Content

18.03.22 Jaaropleiding GC

12 March 2021

09:30 / 17:00

Venue

Bilthoven

12 DAGEN | START 18 MAART 2022

18.03.22 Jaaropleiding GC

Praktische gegevens

Data 'Voluit Leven' 10

Blok 1:     18 + 19 maart 2022
Blok 2:     22 + 23 april
Blok 3:     19 + 20 + 21 mei
Blok 4:     24 + 25 juni
Blok 5:     09 + 10 september
Slot:         8 oktober 2022

Tijden

09.30 – 17.00 uur

Locatie

‘Het Tuinhuis’ in Bilthoven
Blok 3: Trainingslocatie in Riethoven

Investering

  • Particulier:  € 2.390,– en € 1.890,–
  • ZZP-tarief:  € 2.390,– (BTW-vrij)
  • Bedrijf:  € 4.790,–  (BTW-vrij)

Kies als particulier een bedrag tussen € 2.390,– en € 1.890,– op basis van kunnen en gunnen. Als je meer kunt bijdragen, maak je deelname voor mensen met minder geld makkelijker.

Inbegrepen
Een cursusmap en tijdens blok drie: 3 lunches, 1 diner + avondprogramma met gastdocent.

Niet inbegrepen
Vervoer, lunches, diners of overnachtingen.

Trainers

Jan Carel van Dorp en/of Susana Rusch.
Beiden zijn CNVC gecertificeerde trainers.

Aantal deelnemers

Tussen 8 – 12

Bagage

We vragen dat je 2 of meer dagen GC hebt gevolgd bij een gecertificeerde trainer. Is dit anders en je belangstelling groot? Neem dan contact op. We maken graag telefonisch kennis, als we je nog niet kennen van een training.

Studiebelasting

90 contacturen en 30 uur zelfstudie, inclusief buddy-contact (1 tot 1,5 uur per week).

Certificaat

Je ontvangt een certificaat van deelname aan 12 dagen GC training, dat meetelt als je Internationaal Nonviolent Communication trainer wilt worden, volgens de criteria van Center for Nonviolent Communication.

Referenties

‘Ik heb me dit weekeinde zo veilig en gesteund gevoeld. Ik denk dat jouw openheid, maar ook speelsheid en humor me inspireerden om lichtvoetig naar mijn weg te kijken. Ik voel me sterk en heel. Jouw inspiratie en de sfeer van onderlinge verbondenheid die je om je heen oproept en alert bewaakt, maakt dat ik me gehoord weet en naar mezelf kan luisteren. Ik voel grote dankbaarheid voor het cadeau dat dit weekeinde me heeft gebracht.’  – Abel na blok 1 v/d jaargroep

Gun jezelf een jaartraining Geweldloze Communicatie

Leer GC op een natuurlijke manier toepassen in je leven en werk, in jouw eigen woorden. Gun het jezelf om je innerlijke leiderschap te aanvaarden, te versterken en neer te zetten in de wereld. Hoe? Door veel te oefenen, tijdens de bijeenkomsten èn tussendoor, met een buddy. Doe je mee?

Programma 'Voluit Leven'

Blok 1: Het fundament

We maken 2 dagen kennis met elkaar, onze verlangens en intenties en hoe je die waar wilt maken. Om samen te kunnen leren en effectief te communiceren, creëren we deze dagen een gezamenlijk fundament, met de 4 elementen van Geweldloze Communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Zo leer je contact te maken en uiten wat er bij je leeft.

Blok 2: Voorbij de valkuil

Gedurende dit blok leren we diep ingeprente en oordelende taalpatronen onderscheiden van en vertalen naar GC. We werken met overtuigingen en gedachtepatronen en onderzoeken hun invloed op je leven. Je overtuigingen hebben een levenslijn naar je hart: daarom leer je ernaar te luisteren, zodat je jouw GC vaardigheden stabiel kunt uitbouwen.

Blok 3: Innerlijke kracht

Midden in onze dieptetraining gaan we naar de kern. Je maakt 3 dagen (en de tweede dag tijdens het avondprogramma) contact met jouw essentie, schoonheid en kwaliteiten. Want wanneer er geen energie meer in verdediging gaat zitten, komt alle energie vrij voor wat je werkelijk wilt. Voorbij je overtuigingen en oordelende gedachten kom je bij je innerlijke kracht.

Blok 4: Creëren wat ik wil

Nu je weet waar jouw kracht ligt, begin je te creëren wat je wilt. Je ontdekt de sturende, creatieve impuls, die leven vanuit intentie geeft. En tegelijk de kracht van je inlevingsvermogen, je luistervaardigheid en je vermogen om je eerlijke te uiten, zonder ruis. Je gaat dit nieuwe bewustzijn (van overvloed) vormgeven en met praktische oefeningen verankeren.

Blok 5: Voluit leven

Met verdiept besef van jouw intentie en vaardigheden, ben je in contact met wat je in de wereld zet. Je kunt opkomen voor jezelf, helder verwoorden wat voor jou belangrijk is en hoe jij in contact wilt zijn met de ander. Je kunt je grenzen bewaken, aanvaardt verantwoordelijkheid voor je eigen welbevinden en draagt bij aan dat van anderen, met Geweldloze communicatie.

Slotdag

We oogsten wat de training heeft gebracht. Je herhaalt en verdiept wat je gedaan hebt. En je vraagt en krijgt steun in wat je verder nog nodig hebt en hoe je dit wilt vormgeven.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Schrijf je in!

Back To Top