Ga naar hoofdinhoud

12.04.24 Jaaropleiding GC

12 March 2021

09:30 / 17:00

Venue

Bilthoven

12 DAGEN | START 12 APRIL 2024

12.04.24 Jaaropleiding GC

Praktische gegevens

Data 2024

Blok 1:   12 + 13  april
Blok 2:   10 + 11 mei
Blok 3:   31 mei + 1 + 2  juni
Blok 4:   28 + 29 juni
Blok 5:   23 + 24 augustus
Slot:       28 september

Tijden

09.30 – 17.00 uur

Locatie

‘Het Tuinhuis’ in Bilthoven

Investering

  • Particulier:  € 2.390,– en € 1.890,–
  • ZZP-tarief:  € 2.500,– (BTW-vrij)
  • Bedrijf:  € 4.790,–  (BTW-vrij)

Als particulier kies je jouw investering in een glijdende schaal tussen € 2.390,– en € 1.890,– op basis van kunnen en gunnen. Als je meer kunt bijdragen, maak je deelname voor mensen met minder geld makkelijker.

Inbegrepen
Koffie met geschuimde melk, thee, allerlei lekkers, fruit en vegetarische soep bij elke lunch. Je krijgt een cursusmap en bij blok drie: 1 diner + avondprogramma met gastdocent.

Niet inbegrepen
Vervoer, lunches, diners of overnachtingen. Neem je eigen lunch mee, de soep is van het huis. Er is een koelkast. Op 10 min. lopen is ook lunch te halen en een viswinkel.

Trainers

Susana Rusch García
en/of  Jan Carel van Dorp

Aantal deelnemers

Tussen 8 – 12

Bagage

Als instapniveau vragen we dat je 2 of meer dagen GC hebt gevolgd bij een gecertificeerde GC-trainer. Twijfel je? Bel of mail dan om samen te sparren hoe je wel mee kunt doen. Als we je nog niet kennen van een training, maken we sowieso graag telefonisch kennis.

Studiebelasting

90 contacturen en 30 uur zelfstudie, inclusief buddy-contact (1 tot 1,5 uur per week).

Certificaat

Je ontvangt een certificaat van deelname aan 12 dagen GC training, dat meetelt als je Internationaal Nonviolent Communication trainer wilt worden, volgens de criteria van Center for Nonviolent Communication.

Anderen over de jaartraining

‘De bijeenkomsten waren héééééél fijn. Het zien van Susana als voorbeeld, haar eerlijkheid in feedback. De structuur in de dagen met aankomen en oefeningen. De warme groep, de locatie.’ Carolijn T.


‘Ik heb genoten van alle bijeenkomsten; ik voelde me welkom, helemaal op mijn plek, veilig bij Susana en in de groep. Al aan het eind van de eerste dag waren we een verbonden groep. De afwisseling tussen theorie en oefenen als groep, alleen of in twee- of drietallen, werkte prettig, effectief en ondersteunend. De dagen vlogen voorbij. Bij de open, ontspannen, informele en relativerende houding van Susana voelde ik ontspanning en vertrouwen. De persoonlijke betrokkenheid en begeleiding heeft dit versterkt. Dankbaar ben ik voor de goede zorgen, de lekkere hapjes, de soep en niet te vergeten het ingehuurde eekhoorntje.’ – Peter O.


‘De begeleiding was fijn. Ik voelde me vrij en veilig om mijn eigen ervaringen te delen. Susana luisterde en hield rekening met de behoeften in de groep. De afwisseling tussen theorie, kennis en veel praktische oefeningen werkte goed voor mij, net als het zelf ervaren, bewegen, de ludieke energisers en het plezier dat we samen hadden. We hebben een enorme rijkdom aan gereedschap meegekregen.’ – Monique H.


De bijeenkomsten vervulden mijn behoefte aan rust, ruimte, zelfzorg en autonomie. Dat ik vanuit zelfzorg mijn eigen pad kon kiezen, zonder dedicated buddy, jullie aanmoediging niet als een ‘verplichting’ voelend, maar ondersteunend. Voor de zorgvuldigheid van jullie samen ben ik dankbaar. Niet alleen voor de groep, maar ook voor elk individu in die groep.’   – Ingrid vB


‘Ik heb me dit weekeinde zo veilig en gesteund gevoeld. Ik denk dat jouw openheid, maar ook speelsheid en humor me inspireerden om lichtvoetig naar mijn weg te kijken. Ik voel me sterk en heel. Jouw inspiratie en de sfeer van onderlinge verbondenheid die je om je heen oproept en alert bewaakt, maakt dat ik me gehoord weet en naar mezelf kan luisteren.
Ik voel grote dankbaarheid voor het cadeau dat dit weekeinde me heeft gebracht.’  – Abel

Gun jezelf 12 dagen om Geweldloze Communicatie te leren toepassen in je leven en werk, in je eigen woorden. Leer je innerlijke leiderschap aanvaarden, versterken en neerzetten in de wereld. Kom oefenen, tijdens de bijeenkomsten èn tussendoor, met een buddy. Doe je mee?

Programma 'Voluit Leven'

Blok 1: Het fundament

We maken 2 dagen kennis met elkaar, onze verlangens en intenties en hoe je die waar wilt maken. Om samen te kunnen leren en effectief te communiceren, creëren we deze dagen een gezamenlijk fundament, met de 4 elementen van Geweldloze Communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Zo leer je contact te maken en uiten wat er bij je leeft.

Blok 2: Voorbij de valkuil

Gedurende dit blok leren we diep ingeprente en oordelende taalpatronen onderscheiden van en vertalen naar GC. We werken met overtuigingen en gedachtepatronen en onderzoeken hun invloed op je leven. Je overtuigingen hebben een levenslijn naar je hart: daarom leer je ernaar te luisteren, zodat je jouw GC vaardigheden stabiel kunt uitbouwen.

Blok 3: Innerlijke kracht

Midden in onze dieptetraining gaan we naar de kern. Je maakt 3 dagen (en de tweede dag tijdens het avondprogramma) contact met jouw essentie, schoonheid en kwaliteiten. Want wanneer er geen energie meer in verdediging gaat zitten, komt alle energie vrij voor wat je werkelijk wilt. Voorbij je overtuigingen en oordelende gedachten kom je bij je innerlijke kracht.

Blok 4: Creëren wat ik wil

Nu je weet waar jouw kracht ligt, begin je te creëren wat je wilt. Je ontdekt de sturende, creatieve impuls, die leven vanuit intentie geeft. En tegelijk de kracht van je inlevingsvermogen, je luistervaardigheid en je vermogen om je eerlijke te uiten, zonder ruis. Je gaat dit nieuwe bewustzijn (van overvloed) vormgeven en met praktische oefeningen verankeren.

Blok 5: Voluit leven

Met verdiept besef van jouw intentie en vaardigheden, ben je in contact met wat je in de wereld zet. Je kunt opkomen voor jezelf, helder verwoorden wat voor jou belangrijk is en hoe jij in contact wilt zijn met de ander. Je kunt je grenzen bewaken, aanvaardt verantwoordelijkheid voor je eigen welbevinden en draagt bij aan dat van anderen, met Geweldloze communicatie.

Slotdag

We oogsten wat de training heeft gebracht. Je herhaalt en verdiept wat je gedaan hebt. En je vraagt en krijgt steun in wat je verder nog nodig hebt en hoe je dit wilt vormgeven.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Schrijf je in!

Back To Top