Skip to content

Basisopleiding Geweldloze Communicatie

Starts in


9 September 2024

00:00 / 17:00

Venue

Bilthoven

9 SEPTEMBER 2024 | 10x MA-AVOND

Basisopleiding Geweldloze Communicatie

Praktische gegevens

Data najaar 2024

maandagavond

 • 9 + 16 + 23 + 30 sep. + 7 okt.
 • 4 + 11 + 18 + 25 nov. en 2 dec.

Tijd

Inloop: 18.30 uur met warme soep
Cursus van 19.00 uur – 22.00 uur.

Locatie

‘Het Tuinhuis’ in Bilthoven

Investering

 • €  525,–  Particulieren
 • €  750,–  ZZP-tarief (BTW vrij)
 • €  975,–  Bedrijfstarief (BTW vrij)

Trainers

Aantal deelnemers

Maximaal 9

Studiebelasting

3 contacturen per les

Boek

Bij de opleiding gebruiken we het basis boek: ‘Geweldloze Communicatie – ontwapenend, doeltreffend en verbindend.’ Bestel het hier.

Commitment

 • Thuisstudie, 1,5 uur per keer;
 • Oefenen met een buddy;
 • Het lezen van het basisboek dus.

Basisopleiding inhoudelijk

Wil je een stevig fundament in Geweldloze Communicatie? Deze intensieve basiscursus geeft je die kans. We treffen elkaar 5x elke week. Dan 4 weken niet – waarbij je wel met een buddy oefent. En na 9 november zien we elkaar weer 5x wekelijks. Met Kerst zijn we klaar en kun je jouw nieuwe skills direct toepassen!

Helder leren communiceren

In deze opleiding leer je helder zeggen waar het jou om gaat en horen waar het de ander om te doen is. Je richt je aandacht op wat je waarneemt, voelt, verlangt en verzoekt. Je leert communiceren zonder ruis en echt luisteren, i.p.v. wachten tot je kunt reageren. Je gaat de parel achter het verwijt horen en de ‘ja achter de nee’. Ook leer je krachtige verzoeken doen, i.p.v. eisen of wensen.

Creatie

Stap voor stap wordt je taalgebruik duidelijk, doeltreffend en verbindend, je oefent steeds met situaties uit je leven. Zo leer je op te komen voor jezelf, met respect voor de ander. En luisteren zonder te hoeven fixen, oplossen of pleasen. Al doende verschuift je perspectief van macht over naar macht met, van reactie naar creatie en van inhoud naar essentie.

A language of life

We gaan ‘a language of life’ leren: Geweldloze Communicatie, een wereldwijd verspreid gedachtegoed, dat ruim 45 jaar zijn waarde bewijst bij onderhandelingen, op het werk, op school en thuis. Duizenden deelnemers zijn je voorgegaan. En met succes. Doe mee, neem het heft in eigen hand, verbeter de kwaliteit van je communicatie en daarmee van je leven en werk.

Boek

Bij de opleiding gebruiken we het basis boek ‘Geweldloze Communicatie, ontwapenend, doeltreffend en verbindend’. Zorg dat je het in huis hebt bij aanvang van de opleiding. Bestel het boek hier.

Deelnemers aan het woord

Linda

“Je leeft GC voor, brengt het tijdens de opleidingsdagen in de praktijk. Ik heb je begeleiding als fijn, persoonlijk, betrokken, zorgvuldig en veilig ervaren. Je bent krachtig en openhartig, je hebt de moed om jezelf te laten zien in grote en kleine dingen, vanuit gelijkwaardigheid. Heel inspirerend! Ik heb genoten van je speelse creativiteit in je aanpak. Je hebt aandacht voor wat er in het moment gebeurt en nodig is. Je kan snel de vinger op de zere plek leggen en biedt inzicht en duidelijkheid als processen stagneren. Na hard werken weet je altijd weer lichtheid in te brengen. En vooral en bovenal: je nodigt uit tot verdieping om tot de essentie van GC te komen.” 

Monique

“Ik voelde me vrij en veilig om mijn eigen ervaringen te delen. Susana luisterde en hield rekening met de behoeften in de groep. De afwisseling tussen theorie, kennis en veel praktische oefeningen werkte goed voor mij, net als het zelf ervaren, bewegen, de ludieke energisers en het plezier dat we samen hadden. We hebben een enorme rijkdom aan gereedschap meegekregen.”

Ik schrijf me in voor de Basisopleiding GC | 10x 3 uur

 • Hidden
  Alle bedragen zijn vrij van BTW
 • Betaalt je organisatie? Laat het weten in bovenstaand veld.
 • Hidden
 • 0,00 €
 • American Express
  MasterCard
  Visa
  Ondersteunde creditcards: American Express, MasterCard, Visa
   
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Back To Top