Skip to content

12 dagen om Geweldloze Communicatie te leren toepassen in je leven en werk, in je eigen woorden. Leer de kwaliteit van je communicatie verhogen en daarmee de kwaliteit van je leven en werk. Kom oefenen, tijdens de bijeenkomsten èn tussendoor, met een buddy. Doe je mee?

Programma Jaaropleiding ‘Voluit Leven’

Blok 1: het fundament

 

We maken twee dagen kennis met elkaar, met de inhoud van het programma en met Geweldloze Communicatie. Om samen te kunnen leren en effectief te leren spreken en luisteren, creëren we een gezamenlijk fundament, met de vier elementen van Geweldloze Communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek. Zo leer je contact maken met – en uiting geven aan – wat er in je omgaat.

Blok 2: Voorbij de sabotage

Belemmerende overtuigingen saboteren dagelijks de effectiviteit van onze communicatie. Toch zijn het boodschappers die verwijzen naar diepere verlangens. Overtuigingen hebben immers een levenslijn naar het hart; je kunt ze niet overstijgen, wel transformeren. Dat gaan we dan ook doen: door ze te beluisteren en systemisch te benaderen.

Blok 3: Het goede gesprek

Vertragen om te versnellen. Je onderzoekt wat gevoelens zijn, wat niet en hoe je dat aanvliegt als spreker en als luisteraar. Ook duik je diep in een eigen casus: de trigger, wat dit met je doet en waar de ander vandaan komt. Tot de lading eraf is. En dan? Dan oefen je het gesprek, steeds weer opnieuw, steeds meer in jouw eigen taal. Tussendoor krijg je tips en feedback.

Blok 4: Nieuwe perspectieven

Nieuwe perspectieven, daar gaan we mee aan de slag in het krachtige proces van de Schoonheid v/d behoefte. We eten samen en het avondprogramma met de gastdocent sluit naadloos aan op de dag. De volgende ochtend laten we de processen rustig integreren. We doen verstilde luisteroefeningen en eindigen met wat meer pit, om aan te sluiten op het ritme van het gewone leven.

Blok 5: Voluit Leven

Dit blok gaan we alles integreren: praktisch en in je eigen woorden. Je gaat oefenen om je doel te halen en de relatie goed te houden. Om weerstand om te buigen in samenwerking, makkelijk te switchen tussen spreken en luisteren en effectief een gesprek te onderbreken. Ook gaan we grenzen aftasten en aangeven: als je belichaamt wat je belangrijk vindt wordt dat ineens vanzelfsprekend.

Blok 6: Dankbaarheid

We sluiten de opleiding af met dankbaarheid, mildheid en waardering. Want hoe dankbaar zijn we voor alle behoeften die wel zijn vervuld in ons leven? Kunnen we dat vieren? En hoe mild zijn we over de dingen waar we nu nog spijt van hebben? Krachtig spul mensen, zo in dit laatste blok! We ronden de training waardig af, met passende ‘rituelen’, certificaten, vuur (als het meezit) en bubbels.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Back To Top